Catalunya destina el 0,9% del PIB a la infància, quan a Europa hi dediquen el 2,2%

Font: El Punt Avui

Els experts en infància que ahir van participar en el 18è Fòrum de la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència van reclamar més recursos per lluitar contra la pobresa infantil i van aprofitar per denunciar que Catalunya destina a aquestes polítiques el 0,9% del PIB, quan al conjunt de l’Estat el percentatge és de l’1,4% del PIB i la mitjana europea és del 2,2%.

El president de la Fedaia, Jaume Clupés, va destacar que “la inversió en infància és un dels pilars bàsics per aconseguir una societat equitativa, cohesionada i competitiva”, però va insistir que “a Espanya i a Catalunya ha estat una de les assignatures oblidades en les últimes dècades”.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munné, va reconèixer que la inversió està lluny de la mitjana europea i també dels nivells d’abans de la crisi econòmica, però va insistir que s’han fet avenços per donar visibilitat al problema, com per exemple el Pacte per la Infància signat a Catalunya amb les entitats socials.

 

Mesures contra l’exclusió social

El catedràtic de sociologia de la Universitat Pompeu Fabra, Gösta Esping-Andersen, va demostrar ahir amb xifres que les famílies amb un baix nivell educatiu són més propenses al fet que els seus fills pateixin fracàs escolar, “i com a conseqüència d’això, a ser pobres”. El sociòleg va insistir en la necessitat d’invertir en educació “per trencar el cercle de reproducció de la pobresa i l’exclusió social”.

Esping-Andersen va insistir que és molt important “invertir en coneixement”, no només per una qüestió ètica, sinó també per motius de competitivitat. “Al final aquesta inversió té un rendiment econòmic per a la societat”, va destacar el sociòleg de la Pompeu Fabra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: