Els joves, disposats a tenir qualsevol feina precària a qualsevol lloc del món

Font: El Punt Avui

Quasi la meitat dels joves de l’Estat espanyol d’entre 18 i 24 anys, en concret el 48,6%, acceptarien ara mateix qualsevol feina, al lloc que fos i encara que fos amb un sou baix. De fet, segons una enquesta feta pública ahir, el 84,9% dels joves consideren molt o força probable que hagin d’acabar treballant en “el que sigui”.

Quasi el 62% admeten que és molt probable que hagin de marxar a l’estranger a treballar, i el 79,2% diuen que hauran d’allargar els estudis. Tot i que la disponibilitat dels joves és total per trobar feina, el 80% admeten que el seu futur pròxim depèn econòmicament de la seva família.

Aquestes són algunes de les principals conclusions a què ha arribat l’estudi “Crisis y contrato social. Los jóvenes en la sociedad del futuro”, elaborat pel Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut, que s’ha basat en 1.000 entrevistes.

Els joves, revela l’enquesta, tenen molts dubtes sobre la seva integració futura i consideren que “l’esforç i la preparació” no garanteixen un futur millor. Davant aquesta realitat “entre els joves s’ha instal·lat una sensació generalitzada de desconcert en què l’únic punt que els genera seguretat i confiança és la família”.

Un 70,9% dels joves fan responsables d’aquesta situació el govern i els partits polítics i creuen que per sortir de la crisi cal un canvi de rumb en la formació: una major connexió amb el món laboral, amb l’empresa i, sobretot, més ajudes per trobar feina.

Els joves reconeixen que disfruten més de les prestacions de l’estat del benestar que els seus pares, però creuen que els seus fills viuran pitjor.

Tot i que la crisi afecta la joventut en la seva totalitat, no afecta igual a tothom i novament les classes socials marquen diferències. Així, i segons aquest estudi, les classes socials més vulnerables viuen més intensament la desocupació i tenen nivells educatius més baixos i més problemes per recuperar els estudis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: