Mor Nelson Mandela als 95 anys

Font: Ara

El món perd un dels estadistes més importants del segle XX. L’expresident de Sud-àfrica no ha pogut superar una infecció pulmonar.

Nelson Mandela ha mort als 95 anys. L’expresident de Sud-àfrica i líder en la lluita contra l’apartheid no ha pogut superar una infecció pulmonar. A l’estiu va estar ingressat a un hospital i ara rebia atenció a casa seva.

Mandela-Ciutat-Sud-africa-EFE

El president sudafricà, Jacob Zuma, ho ha anunciat aquest dijous en un missatge en directe: “la nostra nació ha perdut el seu fill més gran”. “La nostra gent ha perdut un pare, res pot alleugerir aquest sentiment de pèrdua”, ha dit el president, que ha afegit que Mandela es va sacrificar perquè la gent “pogués ser lliure”.

” El que va fer Nelson Mandela gran va ser precisament el que li va fer humà . Vam veure -hi el que busquem en nosaltres mateixos “, ha dit Zuma.  

Amb la mort de Mandela, el món perd el darrer gran home del segle XX, una figura d’un nivell i transcendència política moral, mítica, pública i mediàtica només comparable a líders universals com Martin Luther King o Mahatma Gandhi.

De ser el presoner més antic del terrible govern de l’apartheid a primer president negre de la Sud-àfrica democràtica. De premi Nobel de la Pau a monstre icònic en la lluita contra la pobresa i per la defensa dels drets humans.

Nelson Mandela, Madiba per damunt de tot al seu país, va acabar esdevenint la consciència moral, el pare protector d’una Sud-àfrica interracial, igualitària, unida i democràtica, ara una mica òrfena.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: