Districte igualitari

Font: El Periódico

Un barri és inclusiu quan és socialment just i accessible. En altres paraules, quan tots els seus veïns disfruten d’una bona qualitat de vida i tenen igualtat d’oportunitats siguin quines siguin les seves capacitats sensorials, físiques, psíquiques o intel·lectuals. Amb aquests aclariments comença l’informe Les Corts. Barris inclusius presentat el 6 de novembre al Monestir de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9) durant la sessió fundacional de l’anomenat Espai d’Inclusió de les Corts.

En el seu propòsit per liderar la resta de la ciutat en matèria d’accessibilitat, les Corts s’ha proposat posar nom i cognoms al concepte abstracte. En aquest sentit, el punt de trobada i reflexió batejat com a Espai d’Inclusió -de periodicitat anual- tractarà de consolidar les relacions entre les associacions de persones amb discapacitat, entitats del tercer sector, empreses i universitat amb presència al districte. A la presentació hi van acudir un centenar de representants.

Més subvencions

L’aprovació per unanimitat l’1 de desembre del 2011 de la mesura de govern Les Corts, un compromís vers la inclusió s’ha traduït, fins al moment, en mig centenar d’accions i un increment del 85% en les subvencions a projectes relacionats amb persones que presenten alguna discapacitat, segons els càlculs presentats pel Districte de les Corts.

«En els últims anys s’ha avançat en molts aspectes, però encara falta fer un altre pas endavant perquè desaparegui qualsevol element que pugui suposar una barrera per a les persones», explica Antoni Vives, regidor del Districte de les Corts. La inclusió, afegeix el també tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, ha de ser «l’eix vertebrador de totes les iniciatives».

Margarida Preciado, directora de Recursos Humans de l’Hotel Hilton Barcelona, i Lola de la Fuente, directora de la Fundació Esclat, es van conèixer a l’Espai d’Inclusió i van intercanviar les seves targetes. «Està molt bé que les empreses ens coneguin i sàpiguen quins serveis oferim. No busquem sobreprotecció. Als hotels podem ajudar-los a formar els seus treballadors perquè sàpiguen com acostar-se als discapacitats, o podem preparar els objectes de regal per als seus clients», explica De la Fuente.

L’Hotel Hilton, amb quatre persones discapacitades en un plantilla de 140, compleix de sobres amb el percentatge que estableix la llei. El seu edifici, a més, és 100% adaptat. «És un tema de conscienciació», subratlla Preciado, convençuda de la  importància de treballar amb el seu entorn immediat i lluitar per «petits objectius que sumen molt».

Abel Mba

Des de fa mig any, Abel Mba treballa a jornada completa a la cuina de l’Hotel Hilton com a rentaplats. La seva cama dreta, amb problemes de mobilitat, no ha constituït cap problema. «Estic molt agraït a la direcció de l’hotel. Abans només  havia aconseguit petites feines en bars, i aquí veig perspectives de futur», explica el jove d’origen guineà, amb contracte fins al desembre. «Ja m’han dit que hi ha feina i que estan contents amb mi», afegeix.

Per Vives, la gran afluència de gent a l’acte celebrat al monestir de Pedralbes demostra que «són molts» els interessats a fer de les Corts un districte modèlic. L’Espai d’Inclusió espera d’empreses i universitats, continua Vives, «oportunitats de treball i formació al màxim nivell» per als discapacitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: