Implanten el doble grau d’educació infantil i primària

Font: El Punt Avui

Amb l’objectiu de formar mestres més polivalents i amb una millor formació, el curs escolar que ve 220 estudiants podran cursar el nou grau d’educació infantil i primària.

El doble grau, que s’impartirà a sis universitats catalanes públiques i privades (Universitat de Barcelona, de Lleida, de Girona, de Vic, Rovira i Virgili i Internacional de Catalunya) tindrà una durada de cinc anys i s’exigirà als alumnes que acabin el grau amb el nivell B2 d’una tercera llengua i que facin una estada obligatòria a l’estranger. A més, se’ls demanarà més competències i coneixements en llengua, matemàtiques, ciències i tecnologia, integraran les tecnologies en els processos d’aprenentatge i adquiriran competències en la transmissió del coneixement, lideratge i convivència. El doble grau també preveu pràctiques en algun dels 190 centres educatius de referència.

Pel curs 2014-15, per accedir-hi, a més d’una nota de tall alta s’haurà de passar una prova específica. Pel que fa als ajuts, hi haurà 100 beques d’excel·lència per als estudiants amb una mitjana superior al 8 en la fase general de la selectivitat i 10 ajudes per als de grau superior d’FP, amb una qualificació igual o superior a 9.

Wert rebaixarà la nota fins al 5′5

El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, va explicar ahir als representants de la Conferència de Rectors de les Universitats d’Espanya que rebaixarà a 5′5 la nota per accedir a les beques d’exempció de taxes de matrícula, però mantindrà el 6′5 per accedir als altres tipus d’ajuts, com les lligades a la renda o les de residència. Els rectors continuen demanant que es rebaixi a l’aprovat de cinc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: