Els alumnes catalans suspenen en matemàtiques i anglès

La notícia del recull de premsa d’aquesta setmana és la que ens informa de com van els nostres alumnes en competències bàsiques. L’article correspon a l’edició de El Periòdico del dijous dia 21 de març. La copiem aquí:

Els alumnes catalans milloren les competències bàsiques però suspenen en matemàtiques i anglès.

Els alumnes catalans de quart d’ESO segueixen sense assolir les competències bàsiques en matemàtiques i anglès, malgrat  haver millorat els resultats en les proves de competències bàsiques de secundària que ha realitzat per segon any consecutiu el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de la Conselleria d’Ensenyament.

El 21,3% dels alumnes catalans tenen un nivell baix en matemàtiques (davant  del 24% de l’any passat) i un altre 20,2% el tenen en anglès (23,7% el 2012). Les pitjors notes es treuen en l’expressió escrita en llengua anglesa, amb un 38,1% dels alumnes en el mínim nivell, i la geometria, amb un 32,6%. L’objectiu de la Unió Europea per a l’any 2020 és del 15%.

En castellà, l’11,3% dels estudiants de secundària catalans tenen un nivell baix, mentre que l’11% el té en català. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat la gairebé equiparació en el coneixement dels dos idiomes quan acaben l’etapa de secundària, malgrat les crítiques del Govern del PP. “Els progressos que han fet els instituts per millorar les competències en expressió escrita, en català i en castellà, han estat notables”, ha afegit.

Tot i la millora de resultats respecte de l’any passat, tant en centres públics com en privats, Rigau ha anunciat que el pròxim curs s’enduriran alguns elements de les proves. A més, ha dit, el seu departament està treballant en un nou model escolar plurilingüe, que, segons ha avançat, esperen que compti amb la col·laboració d’altres agents socials.

Rigau ha respost a l’oferta del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, d’arribar a un acord amb la Generalitat sobre el paper del català en l’ensenyament obligatori, que “no hi haurà acord” si “passa per escollir entre llengües”. La consellera va insistir que el Govern no separarà els alumnes “per qüestió de llengua”.

Font: El Periòdico, 21/03/2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: