Les retallades en educació suposen una disminució de la qualitat d’ensenyament

Aquesta afirmació la podem constatar en el dia a dia de tots i cadascun dels centres d’ensenyament. Potser sí que hi ha voluntat de canviar però, de moment, la realitat és la que ens explica una companya del nostre centre en una carta publicada a El Periódico i a La Vanguardia:

“Aquests últims dies la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat una millora de les substitucions a les escoles públiques. Aquestes declaracions s’han destacat de manera molt important als telenotícies de TV3 i a gran part de la premsa escrita a Catalunya.

Però si ens fixem què hi ha de nou respecte a aquest tema, la realitat no ens fa ser molt optimistes. És cert que hi ha millores a les escoles d’educació infantil i primària, però a la secundària no ha canviat res.

A secundària, no se substitueix el professorat fins als quinze dies de baixa, que en realitat es converteixen en tres setmanes. Per exemple, a l’institut on treballo, l’alumnat de segon de batxillerat de ciències ha estat tres setmanes sense el professor de dues assignatures, i això representa quasi el 10% d’un curs lectiu. Evidentment, aquests nois no es presentaran a la selectivitat en les mateixes condicions que els alumnes que han pogut tenir totes les hores lectives que marca la llei.

Les retallades en educació no signifiquen només retallades dels treballadors, sinó una disminució de la qualitat de l’educació de l’escola pública.”

Font: Substitucions a l’escola, La Vanguardia 12/02/13

Substitucions, El Periódico 11/02/13

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: