La banca paralitzarà els desnonaments durant dos anys

Recull de premsa: de la segona setmana de novembre, ens quedem amb aquesta notícia apareguda a l’edició de El Periódico (publicada el dijous 15 de novembre).

“La banca paralitzarà els desnonaments durant dos anys.

L’Associació Espanyola de Banca (AEB) ha confirmat aquest dilluns el seu compromís de paralitzar els desnonaments de vivendes a Espanya durant els dos pròxims anys per a casos d'”extrema necessitat”. En un comunicat, l’AEB explica que ha mantingut diversos contactes amb representants del Govern als quals el president de la patronal bancària, Miguel Martín, els va fer arribar aquesta proposta.

Fonts financeres assenyalen que, previsiblement, la CECA emetrà en les pròximes hores un comunicat semblant en què les entitats associades se sumaran també a la moratòria, com ja ho han fet Kutxa i Caja Laboral.

“El compromís de les entitats membres de l’AEB, per raons humanitàries i en el marc de la seva política de responsabilitat social, de paralitzar els llançaments durant els dos pròxims anys, en aquells casos en què concorrin circumstàncies d’extrema necessitat”, apunta la patronal bancària.

L’AEB prossegueix assenyalant que el contingut d’aquest compromís havia estat objecte d’un debat “intens” i “profund” dels bancs associats a fi de contribuir a pal·liar la situació de desemparament de moltes persones per causa de la crisi econòmica.

Amb caràcter previ a l’a reunió amb el secretari d’Estat d’Economia i Competitivitat, el president de l’AEB s’havia entrevistat amb la Defensora del Poble. A més, el governador del Banc d’Espanya, Luis Linde, també ha estat plenament informat.

“L’AEB està a disposició del Govern, del principal partit de l’oposició i de la resta de formacions polítiques, per oferir la seva opinió sobre l’ordenació del mercat hipotecari perquè aquest pugui seguir satisfent la necessitat primària de vivenda dels ciutadans”, finalitza la patronal bancària.”

Font: El Periódico, 15/11/2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: